Питання не до мене, а до СБУ, - міністр оборони Таран про роботу ДБР в частинах ППО

За словами міністра оборони, Міноборони не дає правову оцінку діям ДБР в частинах протиповітряної оборони

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран на запитання нардепа від фракції "Європейська Солідарність" Олексія Гончаренка на годині запитань до уряду, передає Еспресо.TV.

"Маю два запитання. Запитання перше, я хотів би продовжити тему подіям в ДБР, яке вже замість Державного бюро розслідувань стало Державним бюро репресії, а тепер взагалі стає Державним бюро Росії, бо воно знищує нашу протиповітряну оборону, і в мене запитання пряме: чи звернулося міністерство оборони з заявою про злочин, який відбувся, коли було вилучено обладнання і відкрите наше небо, і куди пішли дані, відповідно, з нашого обладнання", - запитав Гончаренко.

"Стосовно дій ДБР, ще раз підкреслюю, ми не даємо, міністерство оборони не дає правову оцінку щодо звернення. На теперішній час юридичними відповідними фахівцями це питання вивчається для того щоб оцінити можливість звернення до відповідних структур. Міністерство оборони не здійснює досудового слідства, а єдине, що ми можемо - провести службове розслідування. Стосовно того, куди ця інформація пішла чи могла піти, - це питання не мене, а до Служби безпеки України", - відповів міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb