Відставка Смолія – це остаточна “зачистка” поля під Зеленського, – Синютка

Відставка голови НБУ Якова Смолія – це знак остаточної “зачистки” політикуму на користь президента Володимира Зеленського

Про це у прямому ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” заявив нардеп від “ЄС” Олег Синютка.

“Відставка Смолія – дуже тривожний сигнал. І не тільки для фахівців, це повинно породити тривогу в кожного українця, адже це був останній острівець професійності та безпеки монетарної політики в Україні. Сьогодні зрозуміло, що в Парламенті влада знайде голоси за відставку Смолія і тоді постане питання про пошук нового кандидата. Він буде таким самим підконтрольним Офісу президента, як сьогодні є правоохоронні органи, як Уряд, Парламент, ЦВК. Це така остаточна зачистка поля під президента Зеленського”, – зазначив нардеп.

“Камінь спіткання, який став між Зеленським і керівником НБУ – це не тільки олігархи, особиста помста Коломойського. Це найперше питання, чи друкувати додаткові кошти, чи проводити емісію перед місцевими виборами. І в цій дискусії, так виглядає, що сьогоднішня влада перемогла. Поставивши свого керівника НБУ вона почне друкувати кошти, роздасть їх перед виборами українцям, бо сьогодні в бюджеті немає грошей, і таким чином спробує повернути собі хоча б якісь відсотки. А, можливо, якщо і добре піде – спробує зробити позачергові парламентські вибори. Стара казка річної давності, яку розповідали “слуги народу”, вже не діє – треба роздавати папірці людям”, – додав Олег Синютка.