В Єврокомісії виступили проти нових американських санкцій щодо "Північного потоку-2"

Європейський союз виступає проти американських санкцій, під які потраплять європейські компанії

Про це офіційний представник Єврокомісії сказав агентству Інтерфакс, коментуючи пропозиції американських конгресменів розширити санкції щодо "Північного потоку-2".

"Нам відомо про законопроект, представлений Конгресу минулого тижня, який називають Protecting Europe’s Energy Security Clarification Act of 2020 („Уточнюючий закон про захист енергетичної безпеки Європи 2020 року“), і ми стежимо за процесом. В принципі, ЄС виступає проти введення санкцій щодо компаній ЄС, які ведуть законний бізнес", - сказав представник ЄК, зазначивши, що позиція ЄС з цього питання не змінювалася.

Метою Європейської комісії завжди було забезпечення того, щоб "Північний потік-2" функціонував "прозорим і недискримінаційним чином з відповідним ступенем нагляду з боку регулюючих органів відповідно до основних принципів міжнародного права і енергетичного права ЄС", додав співрозмовник агентства.

Читайте також: Данія дозволила добудувати "Північний потік-2" судам з якірним позиціонуванням, які є у власності "Газпрому"

"Комісія нагадує, що з моменту вступу в силу Директиви по газу в травні 2019 року в ЄС діють чіткі правила, які застосовуються до всіх трубопроводів, що з'єднують європейський газовий ринок з третьою країною", - заявив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb