"Розумів, що будуть подання в суд": Парубій наголосив, що під час створення "мовного" закону було дотримано всіх можливих норм

Ексголова Верховної Ради Андрій Парубій зауважив, що потрібно дотримуватись кожної норми щодо закону про мову та розумів, що будуть подання до суду та спроби знівелювати закон

Про це він заявив в коментарі журналістам 7 липня, передає Еспресо.TV.

"Було ініційовано розглянути закони про квоти. Коли суспільство побачило, що введення квот на радіо, на телебаченні не призвело до жодного розколу, а навпаки призвело до розквіту української музики та українського кінематографа, тоді я і запропонував розглядати у першому читанні законопроєкт (закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" - ред.). І коли він був прийнятий у першому читанні, фактично, наступний етап тактики таких українофобних елементів, які були в парламенті – це було закидати закон правками для того, щоб не дати можливість його прийняття. Я усвідомлював, що така велика кількість правок займе багато часу", - заявив Парубій.

За його словами, він розумів, якщо не буде повністю витримана процедура щодо законопроєкту, то буде подання до Конституційного суду.

"Більш того, я усвідомлював, що подання і так буде в Конституційний суд. Я усвідомлював, для того, щоб була тверда і безкомпромісна позиція тут, необхідно дотримуватись кожної норми. Кожна правка, яка була подана в закон в передбачений термін була розглянута ВР. Для мене особисто закон про мову, як і захист національної ідентичності, є один з мотивів для чого я взагалі є в політичному процесі. Для мене то питання дуже важливе. Жодного пункту, жодної йоти не було порушено. Я знав і розумів, що будуть подання в суд, що будуть спроби закон знівелювати. І зараз я докладаю і буду докладати всіх зусиль, щоб за будь-яких обставин не було змінено закон про мову", - наголосив Парубій. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb