На мовного омбудсмена обрано гідного кандидата, - Святослав Літинський

Вибори Уповноваженого з мовних питань відбулися прозоро і чесно, незважаючи на намагання влади зірвати їх, а Тарас Кремінь є людиною, яка відповідає усім критеріям очільника цього органу

Про це у коментарі Еспресо розповів учасник конкурсу, відомий львівський правозахисник та борець за дотримання мовного законодавства Святослав Літинський.

"Обрали пана Тараса Кременя. Він є науковець, філолог, народний депутат попереднього скликання та співавтор мовного закону. Був активним учасником "мовного майдану". Тобто він людина з належним досвідом у галузі мовознавства, законодавства, правозахисної діяльності та мовної політики. Він однозначно гідна кандидатура. І добре, що врешті обрано уповноваженого та утворено секретаріат і зроблено все, щоби запрацював цей орган", - відзначив Святослав Літинський.

Також він переконаний, що, не дивлячись на зусилля влади зірвати конкурс, чи провести зручну кандидатуру, вибори відбулись прозоро: "Я вважаю, що конкурс відбувся процедурно правильно і було обрано гідного кандидата. І добре, що не стало перешкодою те, що міністр культури вніс третього кандидата, що, на мою думку, не відповідало закону".

Святослав Літинський зазначив, що готовий усім, чим зможе допомагати новообраному мовному омбудсмену:"Я бачу, що зможу найкраще бути корисним у громадській раді при секретаріаті Уповноваженого, якщо така буде створена".

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду призначено нового мовного омбудсмена, яким став нардеп VIII скликання від фракції "Народний Фронт" Тарас Кремінь.