НБУ почав приймати звітність небанківських фінустанов

НБУ завершив тестування вебпорталу для подання звітності небанківськими фінансовими установами та запустив його у робочому режимі

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

"Вебпортал Національного банку відкрито для подання звітності небанківськими фінансовими установами", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що наразі тестовий період подання звітності завершено і портал уже працює в робочому режимі. Так, станом на 6 червня цього року на вебпорталі НБУ зареєстровано більше 1500 небанківських фінансових установ, які протягом березня-червня поточного року брали участь у тестуванні звітності. Небанківські  фінустанови, які ще не зареєструвалися на вебпорталі, мають це зробити відповідно до інструкції регулятора.

Зазначається, що строки подання звітності за перше півріччя 2020 року не змінюються.

НБУ також підготував і оприлюднив описові та відеоінструкції щодо подання звітності для небанківських фінансових установ.

У пресслужбі регулятора також додали, що НБУ із розумінням ставитиметься до випадків затримання подання звітності, кожен із яких розглядатиметься окремо з урахуванням обставин та обґрунтованих причин затримання.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb