Продавав зброю: на Львівщині поліцейські затримали московського священника

Чоловік у власному помешканні організував зброярню. Знаряддя продавав через мережу Інтернет, пересилаючи через пошту

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

У Львові затримали 48-річного священнослужителя, уродженця міста Подольськ Московської області за торгівлю зброєю.

Раніше чоловіка вже затримували за незаконне поводження зі зброєю та засудили до п’яти років позбавлення волі. Втім, звільнили від покарання з випробуванням. Нині ж священик влаштував у власному помешканні зброярню.

“Священнослужитель в домашніх умовах видаляв заводські втулки з каналу стволів та закривав газовідвідні отвори, які забезпечують роботу автоматики при стрільбі, змінюючи штатний ствол на саморобний. Таким чином пістолети набували властивостей вогнепальної зброї та ставали придатними для стрільби”, - повідомила “Еспресо” речниця прокуратури Львівщини Юлія Шевченко.

Надалі чоловік підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю.

Сьогодні, 8 липня, проводяться санкціоновані обшуки на території Львівської, Черкаської та Київської областей, зокрема, за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї.

Наразі вже вилучено 8 пістолетів, рушницю, 15 магазинів,  6 глушників, 165 набоїв, світлошумові гранати та інші елементи зброї. Обшуки тривають.

Вирішується питання про затримання 48-річного мешканця Львівської області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу - тримання під вартою. 

За скоєне зловмиснику загрожує покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb