Спроба посадити Порошенка - це велика помилка Зеленського, - Сенцов

Режисер і письменник Олег Сенцов заявив, що спроба чинної влади в будь-який спосіб ув'язнити п'ятого президента України Петра Порошенка - це "велика помилка Володимира Зеленського"

Про це він написав у Facebook.

"Спроба посадити Порошенка за ґрати будь-яким способом - це дуже велика помилка Зеленського", - написав Сенцов.

Він назвав розслідування проти Порошенка політичною розправою, яка "дуже нагадує ув'язнення Тимошенко за часів Януковича і має далеке відношення до правосуддя, дає поганий сигнал всьому світу про стан речей в Україні, руйнує її державність і допомагає ворогові".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.

  • Нагадаємо, 10 червня у Державному бюро розслідувань повідомили про оголошення підозри п'ятому президенту Петру Порошенку. До ДБР Порошенка викликали у якості свідка щодо справи про незаконне ввезення 43 картин відомих художників. Однак, коли Порошенко прибув, представник Генпрокуратури спробував вручити йому підозру у справі, яка стосується призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.
  • Офіс генпрокурора просив обрати п’ятому президенту Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 10 липня. 
  • Печерський райсуд продовжив до 10 жовтня слідство у справі відносно п'ятого президента Петра Порошенка щодо призначення ним Сергія Семочка першим заступником голови СЗР.
  • 8 липня Печерський райсуд Києва допитав понятих, які були присутні 10 червня у приміщенні Держбюро розслідувань під час допиту п'ятого президента Петра Порошенка.
  • 8 липня Порошенку оголосили про завершення досудового слідства у справі про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.