Вибух на Позняках: голова Нацполіції Клименко анонсував підозри

Поліція у найближчі дні отримає результати експертиз у рамках розслідування справи про вибух у будинку на київських Позняках, після цього слідство зможе висунути підозри

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко у інтерв'ю агенству Інтерфакс-Україна.

"Проводимо вісім експертиз, очікуємо результатів - бездоказово обвинувачувати людей у тому, що сталося, не можна. Однозначно, основна версія - це газ", - сказав Клименко.

Він розповів, що було проведено слідчі дії в службах газу, які обслуговували цей будинок та опитано мешканців.

"Ми здійснили виїмку документів у центральному й районному офісах "Київгазу", в ЖЕКу, вилучили всі документи, які стосувалися видачі дозволів на заміну лічильників і загалом на ремонт газового устаткування, наразі слідчі вивчають документацію", - розповів Клименко.

За його словами, однією з версій було спрацювання вибухового пристрою, але після проведення експрес-тесту версія не підтвердилася.

"Тепер експертизи мають підтвердити, що це справді був газ. Також вони визначать, де був епіцентр вибуху, і що могло його спровокувати", - сказав Клименко.

Відповідаючи на запитання про те, коли будуть результати експертиз, він сказав: "Приблизно через тиждень. І тоді слідство вже піде уперед. Тоді разом із прокуратурою вже зможемо формувати підозру".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb