Гендерний аудит та бали гендерної чутливості: в Раді розповіли про нововведення для рівноправ'я чоловіків та жінок

У Верховній Раді проводитимуть щорічний гендерний аудит, щоб проаналізувати, чи мають жінки та чоловіки в парламенті однакові права

Про це  повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Відповідне розпорядження ще у березні підписав керівник Апарату ВР В'ячеслав Штучний.

"Ми приділяємо значну увагу питанням ґендерної політики в парламенті. Станом на сьогодні проект "Ґендерне бюджетування в Україні" є найбільшим у світі із впровадження ґендерно орієнтованого бюджетування. Важливо, що Верховна Рада України долучилася до цієї роботи та розпочала співпрацю з експертами для запровадження зазначеного підходу в роботі Апарату парламенту", - зауважив Вячеслав Штучний.

Гендерний аудит передбачає перевірку на гендерну чутливість організаційно-розпорядчих документів та підвищення рівня обізнаності серед депутатів у питанні гендерної рівності.

У методичних рекомендаціях йдеться, що гендерний аудит проводитимуть на початку року та за чотирма напрямками: політична воля та діяльність; підзвітність та інформування; кадровий потенціал і людські ресурси; корпоративна культура.

Документам будуть присвоювати бал гендерної чутливості: від 0 до 5, де 0 - взагалі не відповідає гендерній рівності та 5 -  повною мірою відповідає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb