Пішов з життя засновник найбільшого польського медіа в Україні Мирослав Ровицький

9 липня 2020 року помер засновник та головний редактор "Кур'єра Галицького" Мирослав Ровицький

Про це повідомили в Посольстві Польщі в Україні.

"З жалем повідомляємо про смерть Мирослава Ровицького, Кавалера Лицарського Хреста ордена Відродження Польщі, активного діяча "Солідарності", що був репресований комуністичною владою у 1980-х роках, засновника та головного редактора двотижневика "Кур'єр Галицький", найбільшої польської газети в Україні.

Мирослав Ровицький зробив багато для налагодження діалогу та польсько-українського порозуміння, включаючи зустрічі в Яремче, які традиційно збирають політиків та дипломатів, а також вчених, журналістів та аналітиків обох країн", – зазначено в повідомленні Посольства.

Багато гарних слів про свого редактора написали у некролозі, розміщеному на сторінці "Кур'єра Галицького":
"Пригода Мірека з Україною починалася зовсім не з журналістики. Він приїхав сюди як підприємець, але захоплення історією Галицького краю, Івано-Франківщини та Львівщини не дали йому обмежитися лише бізнесом. Він хотів створити польську газету. На початку це було видання "Z grodu Rewery", що вийшло у Івано-Франківську. "Галицький кур'єр" з'явився вперше 15 серпня 2007 року. З цього часу він виходить регулярно. А зараз розвинувся у портал, телеканал, радіо та кіностудію".

Багаторічний співробітник пана Ровицького Кость Чавага у коментарі кореспонденту Еспресо.TV додає, що "Кур'єр" є найбільшим польськомовним медіа на пострадянському просторі, яке працює вже 13 років. Має багато міжнародних відзнак та беззаперечний авторитет у Європі.

Мирослав Ровицький народився 27 жовтня 1953 року. Він є уродженцем Варшави, проте вже понад 20 років мешкав в Україні, де став засновником "Кур'єра Галицького". Зробив чималий вклад у налагодження українсько-польського діалогу: писав статті, ініціював виставки та конференції, інші проєкти, метою яких було зблизити Україну та Польщу. 2015 року отримав Лицарський хрест ордена Відродження Польщі, 2018 року нагороджений орденом "За розбудову України".