Розвіддані про змову між Росією і талібами не отримали підтвердження, - Пентагон

Розвіддані про ймовірну змову Росії з талібами щодо американських військових в Афганістані не підтверджені незалежними один від одного джерелами

Про це на слуханнях в Конгресі заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає Reuters.

За його словами, немає ніяких доказів того, що за фактом загибелі військовослужбовців були здійснені певні виплати.

"Це безпрецедентне, епізодичне повідомлення, що не підтверджено", - заявив генерал Марк Міллі.

Раніше The New York Times повідомила, що російська розвідка таємно пропонувала бойовикам Талібану гроші за вбивство американських військових в Афганістані.

За даними журналістів, дані були отримані під час допитів захоплених бойовиків в Афганістані і передані президенту США.

У свою чергу в Білому домі, і сам Трамп спростували цю інформацію.

Крім того, Трамп назвав статтю New York Times "замовною" і розповів, що американська розвідка не доповідала йому про причетність Росії до організації нападів на військових США в Афганістані, оскільки багато розвідників сумнівались у достовірності цієї інформації.

За словами глави Пентагону Марка Еспера, у оборонного відомства наразі немає даних, які підтверджували б інформацію про змову Росії з талібами для вбивства американських військових.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі та сенатор-демократ Боб Менендес висловилися за необхідність введення додаткових санкцій проти Росії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb