Переселенцям телефонують нібито адвокати та пропонують позиватися на Порошенка, - Сюмар

За словами Сюмар, переселенцям з Донбасу телефонують невідомі адвокати та пропонують позиватися до п'ятого президента Петра Порошенка за втрачене майно

Про це нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Вікторія Сюмар розповіла в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Зараз пішов цікавий тренд. Ось що нам розповідають переселенці, які внаслідок війни втратили свої будинки: їм телефонують різні юристи, представляються адвокатами і пропонують подати позови до Порошенка за втрачене майно. З вимогою компенсації за завдані збитки", - розповіла Сюмар.

На думку Сюмар, - це новий масштабний план ФСБ - зняти відповідальність з Росії за те, що відбувається на сході України і в окупованому Криму та перенести розмову у внутрішньоукраїнський дискурс.

"Це ж дуже прецедентна історія. І це штовхання суспільства в дискурс про громадянську війну. Мовляв, розбирайтеся з цим всім виключно всередині в себе. І це при тому, що говорити про російсько-українську війну в нас досі не заведено. ... питання ж не тільки в тому, що відбувається в Донецькій і Луганській областях та в Криму. Це величезна експериментальна гібридна війна, коли експерименти проводять у нас у голові. Їх проводять над українським суспільством як таким", - наголосила народний депутат Вікторія Сюмар.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb