Суспільне погасило 10,5 млн євро боргу перед "Євроньюз"

Суспільний мовник повністю погасив заборгованість держави в розмірі 10,5 млн євро перед компанією "Євроньюз"

Про це повідомила пресслужба Суспільного мовлення.

"Суспільний мовник повністю погасив заборгованість держави в розмірі 10,5 млн євро перед АТ "Євроньюз", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідний акт про звірку взаємних розрахунків і відсутність заборгованості НСТУ перед компанією "Євроньюз" було підписано сторонами 10 липня.

Відповідно до гарантії, яку "Євроньюз" направило НСТУ та Міністерству юстиції України, компанія зобов’язується подати всі необхідні заяви для закриття виконавчого провадження і всіх судових справ у Швейцарії протягом трьох робочих днів з моменту отримання останнього платежу.

"Такі дії "Євроньюз" дозволять повернути державі 15 млн євро фінансової гарантії, яка виділялася для проведення "Євробачення 2017", - наголосили у пресслужбі.  

Так, за інформацією АТ «Євроньюз», перші заяви вже подано, і ПАТ «НСТУ» стежить за виконанням зазначених зобов’язань для якнайшвидшого повернення державі заарештованих 15 млн євро.

У пресслужбі нагадали, борг перед компанією "Евроньюз" Суспільний мовник отримав у спадок від колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність 2017 року. 2010 року тоді ще державна Національна телекомпанія України підписала ліцензійний договір з компанією АТ «Євроньюз» на шість років, проте з 2013 року держава перестала виконувати відповідні зобов’язання. 12 травня 2015 року АТ «Євроньюз» подала до Господарського суду міста Києва позов про стягнення з НТКУ 10 млн 591 тис. 224 євро ліцензійних платежів за період з лютого 2013 по лютий 2015 років. Протягом кількох років між ПАТ «НСТУ» та АТ «Євроньюз» тривали судові тяжби.

18 лютого 2020 року виконавча служба Міністерства юстиції України відкрила виконавче провадження в Україні щодо стягнення із Суспільного боргу на користь «Євроньюз», у зв’язку з чим рахунки Суспільного мовника були заблоковані понад 100 днів.

Зазначається, що НСТУ змушена була розпочали виплату заборгованості держави за рахунок власних коштів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb