Велика людина та грамотний офіцер: у Львові попрощалися з Героєм України Тарасом Матвіївим

Із загиблим молодшим лейтенантом 24 королівської бригади прощаються у Львові в Гарнізонному храмі імені Петра і Павла. Звідти кортеж із полеглим поїде в рідний Жидачів, де 15 липня відбудеться похорон

Близько 17-ї години біля Гарнізонного храму імені Петра і Павла людно. Сотні людей прийшли попрощатися з новітнім Героєм України, молодшим лейтенантом 24 королівської бригади Тарасом Матвіївим. Серед присутніх – родина, друзі, побратими та знайомі.

Проводжати командира приїхав із фронту Джеміль Ізмаїлов. Торік хлопець познайомився з Тарасом Матвіївим у Мар’їнці, коли той прибув на посаду командира взводу. Джеміль пригадує, що Тарас прийняв взвод, командир якого загинув напередодні. Відтоді не минуло ще й року. 

"Проводжаємо в останню путь загиблого командира взводу Матвіїва Тараса Тарасовича. Проводжаємо, тому що поставив своє життя нижче за життя свого особового складу. Він проявив жертовність як одну з чеснот, яку може проявити офіцер, командир. У першу чергу він був людиною, він не гнався за посадами, за військовими званнями, а робив свою роботу якісно. Наш взвод вихований, згуртований, і ми обіцяємо, що не підведемо пам’ять про Тараса Тарасовича й будемо славно продовжувати його справу", - розповідає Джеміль Ізмаїлов.

Читайте також: Герой України Тарас Матвіїв. Смолоскип, який завжди попереду.

Попрощатися з товаришем також прийшов доброволець Антон Петрівський. Разом із Тарасом Матвіївим 2015 року вони обороняли селище Піски Донецької області. Більш тісно познайомилися вже в мирному Львові та спільно боролися із незаконними вирубками лісу. Почали товаришувати, брали участь у багатьох протестах, реалізовували спільні ініціативи. 

"Тарас був натхненником і мотором багатьох проектів. Багато робив для молоді, організовував у Жидачеві патріотичні вишколи для школярів. Він був автором та ініціатором прийняття програми національно-патріотичного виховання в Жидачеві. Це була дуже багатогранна людина. Нещодавно згадував і про Схід. Казав, що є загострення, і конфлікт в активній фазі. Дуже обурювався, що йде скорочення армії. Він завжди наголошував, що країни НАТО, навпаки, нарощують свій потенціал, збільшують кількість особового складу, а в нас іде скорочення армії під час війни", - пригадує Антон Петрівський.

Близько години черга до Гарнізонного храму не меншала. Серед натовпу чути плач за загиблим. Після прощання Героя України Тараса Матвіїва провели до рідного Жидачева, де завтра поховають.

Фото: Христина Парубій