З цимбалами та трембітами. Верховинці під стінами парламенту протестують проти ліквідації району

Депутати Верховинської районної ради спільно з громадськістю зібралися на виїзну сесію біля Верховної Ради України. Таким вчинком вони мають намір привернути увагу до наміру приєднати їхню територію до Косівського району

Інформація про засідання розміщена на Facebook Верховинської райради.

"14 липня 2020 року о 10.00 у місті Києві на площі біля Верховної Ради України Верховинська районна рада спільно з громадськістю проведе виїзну сесію, на якій буде розглянуто питання щодо збереження Верховинського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці", – йдеться в повідомленні.

На свою сесію вони запросили президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, усіх народних депутатів України, жителів міста Києва й України.

"У законодавстві про новий адміністративний устрій обумовлено, що відстань від населених пунктів до центру громади має становити не більш як 60 кілометрів, а доїзд — до 60 хвилин. У разі ліквідації району та об’єднання з Косівським відстань для багатьох жителів Верховинщини становитиме і 100 кілометрів, а дорога до Косова триватиме й до п’яти годин. У нас дисперсна (розкидана) форма поселення. Ми за реформи, але реформи для людей! Ми вижили під час різних окупацій, не дайте знищити нас зараз", — написав на своїй сторінці у Facebook голова Верховинської райради Іван Шкіндюк.

Щоби привернути увагу до акції протесту, учасники виїзної сесії одягнулися в гуцульський стрій, також тут гратимуть троїсті музики та трембіти.