Перший випадок: у США виявили бубонну чуму в білки

У білки в американському місті Моррісон, штат Колорадо, виявили бубонну чуму

Про це пише видання The Hill.

Представники міністерства охорони здоров'я кажуть, що білка - перший випадок чуми в окрузі Джефферсон. Місцевим жителям порадили прибрати годівниці біля будинків, куди можуть потрапити дикі тварини. Також людей просять прибирати сміття у дворах, не годувати диких тварин і не контактувати з мертвими тваринами і гризунами.

Крім того, чиновники радять не випускати тварин вільно на вулиці, бо вони можуть полювати на диких тварин і принести чуму додому.

Чума - це заразне інфекційне захворювання, яке викликає бактерія Yersinia pestis. Вона присутня в організмі дрібних ссавців (щурів, мишей, білок) і бліх, що на них живуть.

Нагадаємо, на початку липня в Монголії та Китаї зафіксували спалах бубонної чуми. Тоді місцева влада заявила, що хвороба локалізована, хворі госпіталізовані, а в китайському районі Внутрішня Монголія оголошено третій рівень небезпеки.

Випадки захворювання в Монголії обумовлені місцевими звичаями вживання в їжу дрібних гризунів, зокрема, бабаків, які можуть переносити інфекцію.

Від чуми там помер 15-річний підліток - ймовірно, він контактував із зараженим бабаком.

У Всесвітній організації охорони здоров'я кажуть, що випадки в Китаї і Монголії не є небезпечними.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb