У Львові відкриють храм св. Івана Павла ІІ. Його освятить відомий кардинал та близький соратник Папи

Костел розташований біля львівського іподрому, де відбувалися дві служби за участю Івана Павла ІІ

Про це розповів у коментарі журналісту «Еспресо-Захід» настоятель храму о. Григорій Драус.

"Наша парафія існує з 2011 року. Першу службу ми провели на Різдво 25 грудня. Спочатку ми молились при УКУ, а з 2017 року вже збудували каплицю на місці храму. Почали будувати близько двох років тому у кінці 2018 року. Від початку наша парафія названа в честь св. Івана Павла ІІ. Щодо обрання місця для храму, то це таке щасливе провидіння, що він постав всього в кількасот метрах від головного вівтаря, де двічі у 2001 році служив літургію Папа", - сказав о. Григорій Драус.

Нагадуємо, візит Папи в Україну відбувся 23-27 червеня 2001 року. Святіший Отець тоді відвідав Київ та Львів. У Львові він мав зустріч з молоддю на Сихові та дві служби, в латинському та грецькому обряді, на Іподромі, навпроти якого якраз і постав цей храм.

Парафія св. Йоана Павла ІІ вже досить відома у Львові. Вони організовували “Римське Різдво”, вуличні концерти і заходи для дітей, зокрема перший літній християнський табір онлайн. Її настоятель служить людям у в’язниці та інфекційній лікарні.

Храм парафії і сімейний центр св. Івана Павла ІІ освятить Кардинал Конрад Краєвський, що від імені Папи Франциска відповідає за благодійне служіння. 

Кардинал Конрад відомий як опікун убогих Рима, відвідує вулиці і осередки біженців. Конрад Краєвський був близьким співпрацівником, свідком життя і смерті св. Івана Павла ІІ, супроводжував його під час літургій.

Захід відбудеться у суботу 18 липня 2020 року о 15:00. У літургії візьме участь римо та греко-католицьке духовенство, а також представники православної церкви.

Служба пройде з дотриманням карантинних норм, переважна кількість учасників молитиметься зовні храму. Організатори просять приходити в масках та займати визначені сидячі місця. Також відбудеться пряма онлайн-трансляція на парафіяльному YouTube-каналі JP II TV.