"День другий. Ватра": Рух опору капітуляції анонсував продовження акції "Руки геть від мови!" під Радою

Громадське об'єднання "Рух опору капітуляції" закликало українців вийти 17 липня під Верховну Раду на акцію проти законопроєкту нардепа-"слуги" Максима Бужанського, що пропонує скасувати положення закону про забезпечення функціонування української мови як державної щодо переведення російськомовних шкіл на українську мову викладання

Про це йдеться на сторінці Руху опору капітуляції у Facebook.

"Незважаючи на велелюдний протест громади 16 липня "Слуги народу" і ОПЗЖ вдруге 17 липня хочуть протягнути в парламенті антиукраїнський законопроєкт 2362 "слуги народу" Бужанського, мета якого - тотальна русифікація української освіти. Закликаємо всіх, кому дорога українська мова і українська освіта 17 ЛИПНЯ О 9:30 ЗНОВУ ВИЙТИ ПІД СТІНИ ПАРЛАМЕНТУ і не розходитися доти, доки проєкт Бужанського не буде провалено або знято з розгляду", - написали організатори акції.

Організатори акції також закликали "монобільшість" і голову ВР Разумкова зняти законопроєкт №2362 з розгляду і більше до нього не повертатися. Нардепів організатори акції також закликали голосувати проти цього законопроєкту.

"Кожен, хто проголосує за цей проєкт, стане прямим колаборантом і  учасником російської гібридної війни проти України", - заявили організатори акції.

Раніше нардеп від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович закликав українців 17 липня продовжити протест проти законопроєкту Бужанського.