Штаби трьох суперників Лукашенка на виборах вирішили об'єднати зусилля

Штаби трьох опозиційних кандидатів у президенти Білорусі об'єднають зусилля на виборах

Про це повідомляє видання Tut.by.

Йдеться про штаби Валерія Цепкала, Віктора Бабарика та Світлани Тихановської. Перших двох не допустили до виборів, кандидатуру Тихановської ЦВК затвердила - вона балотується у відповідь на арешт чоловіка, відомого блогера Сергія Тихановського.

Зустріч штабів відбулася у четвер, 16 липня. Разом команда планує закликати виборців проголосувати на виборах президента 9 серпня, звільнити політв'язнів і економічних в'язнів і дати їм право на перегляд справ в незалежних судах.

Також кандидати хочуть провести повторні, чесні вибори після 9 серпня і закликати виборців захищати свій голос різними способами.

За даними видання, щонайменш 500 тисяч виборців, які підписалися за висунення Віктора Бабарика та Валерія Цепкала, залишилися без "своїх" кандидатів на виборах.

Одна з умов для реєстрації кандидатом в президенти в Білорусі - зібрати понад 100 тисяч підписів на свою підтримку.

14 липня ЦВК Білорусі відмовив Віктору Бабарику в реєстрації кандидатом в президенти. Його вважали головним конкурентом чинного президента Олександра Лукашенка. Також до виборів не допустили Валерія Цепкала.

Після цього сотні людей в декількох містах вийшли на вулиці на знак протесту. Почалися масові затримання учасників протесту, а ОМОН почав бити мирних громадян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb