Гетманцев звинуватив Марченка у зриві реформи на митниці

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звинуватив міністра фінансів Сергія Марченка у зриві митної реформи, аргументувавши це задокументованими фактами корупції на Одеській митниці

Про це Гетманцев повідомив у Telegram.

"Очевидно, що міністр фінансів не не виправдав довіру, взявши на себе персональну відповідальність за стан справ на митниці після звільнення М. Нефьодова. Схеми процвітають. Реформа зірвана. Ситуація погіршилася...", - написав Гетманцев.

Голова комітету аргументував це тим, що у рамках кримінальних проваджень Національна поліція спільно Державним бюро розслідувань (ДБР) і Офісом Генерального прокурора задокументувала злочинну діяльність співробітників Одеської митниці. Ті, за даними Гетманцева, отримували неправомірну вигоду від імпортерів за безперешкодне митне оформлення.

Гетманцев вказав, що 16 липня правоохоронні органи затримали на місці злочину голову митного посту "Кучурган" Одеської митниці Олексія Осипчука та заступника начальника відділу митного оформлення №3 митного посту "Одеса" Віктора Залепу та в.о. начальника цього ж митного посту Володимира Лиманського за одержання неправомірної вигоди за сприяння у вирішенні питань в їх компетенції.

За його словами, 13 березня цього року правоохоронці зафіксували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі $1 тис. Осипчуком, 12 травня зафіксували отримання $200 неправомірної вигоди Заліпи за оформлення вантажу з одягом. Також 10 липня правоохоронці зафіксували вимогу і одержання неправомірної вигоди в $500 з боку Лиманського за оформлення контейнера з іграшками.

"Однак зрозуміло, що всі ці питання до міністра фінансів", - наголосив Гетманцев.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb