Екскерівник Київського електровагоноремонтного заводу намагається блокувати його роботу, - "Укрзалізниця"

Екскерівник Київського електровагоноремонтного заводу Василь Дутчак ініціював низку судових проваджень та вчинення реєстраційних змін, які можуть призвести до зупинки заводу

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Згідно з повідомленням, екскерівник Київського електровагоноремонтного заводу (КЕВРЗ) Василь Дутчак продовжує спроби блокування роботи заводу.

"З надуманих підстав він ініціював ряд судових проваджень та вчинення незаконних реєстраційних змін. Такі дії можуть призвести до зупинки заводу", - зазначили у пресслужбі.

За інформацією пресслужби, внаслідок незаконного проведення дій державним реєстратором Тернопільської області, Дутчак отримав повноваження на розпорядження майном заводу, що може завдати майнової шкоди підприємству та його акціонеру - "Укрзалізниці".

"Раніше, не маючи на те законних підстав, Господарським судом міста Києва та Святошинським районним судом міста Києва було забезпечено позови екс-керівника КЕВРЗ та призупинено рішення наглядової ради про його відсторонення та зупинення внесення відповідних змін до Єдиного державної реєстру. Зазначимо, що ці суди відповідно до Господарського процесуального кодексу та Цивільного процесуального кодексу України не мають на це повноважень", - наголосили у пресс-службі.

Зазначається також, що звернення Дутчака до Господарського суду та Святошинського районного суду Києва із заявами про забезпечення позову, було здійснено до подання ним позовних заяв, в яких він мав би викласти свої вимоги та вказати підстави для їх задоволення судами.

Крім того, за інформацією компанії, Святошинський райсуд Києва здійснив подання заяви про забезпечення позову та її задоволення за відсутності трудового спору між КЕВРЗ і Дутчаком.

У пресслужбі нагадали, що Дутчак був відсторонений від виконання обов'язків голови правління КЕВРЗ у зв'язку з неефективною роботою, що призвело до численних порушень у діяльності заводу та завдання фінансової шкоди підприємству.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb