На авторів експертиз щодо причетності Дугарь, Антоненка та Кузьменко до вбивства Шеремета відкрили дисциплінарні провадження, - адвокат

Як пояснив адвокат Тарас Безпалий, експерти Юрій Ірхін і Андрій Семенець вивчали відеозаписи, а не спілкувалися з підозрюваними особисто, що є порушенням затвердженої методики

Про це адвокат Тарас Безпалий розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

Адвокат зазначив, що на експертів, які були задіяні в експертизах у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, Мін'юст відкрив дисциплінарні справи.

Йдеться про оприлюднені результати портретно-психологічної експертизи та експертизи ходи, на підставі яких слідство підозрює в причетності до злочину волонтера Яну Дугарь, колишнього військового Андрія Антоненка і медика Юлію Кузьменко.

Читайте також: Вбивство Шеремета: адвокати підозрюваних хочуть допитати на суді Зеленського та Авакова

Захист підозрюваних вважає неправильною саму методику дослідження, яку провели в  в Київському НДІ судових експертиз.

За словами адвоката Тараса Безпалого, експерти Юрій Ірхін і Андрій Семенець вивчали відеозаписи, а не спілкувалися з підозрюваними особисто, що є порушенням затвердженої методики.

"Я звернувся до Мін'юсту з скаргами на цих двох експертів. І кваліфікаційна комісія (Мін'юсту, – ред.) уже відкрила дисциплінарне провадження щодо цих експертів. Ви ж зрозумійте, якщо б не було підстав відкрити це провадження, то його ніхто б не відкрив. Днями має бути засідання кваліфкомісії і їх мають притягнути до відповідальності", - додав адвокат.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb