Маск показав ескіз підземного тунелю під Лас-Вегасом

Про ідею Ілона Маска побудувати тунель стало відомо в 2017 році, а його будівництво почалося в 2019-му. Convention Center Loop збираються відкрити в наступному році: передбачається, що він використовуватиметься для коротких і швидких поїздок

Маск опублікував новий ескіз тунелю у Twitter.

Будівництвом займалася компанія Boring Company, що належить Маску, це її перший комерційний транспортний проєкт. Перші ескізи були показані ще в 2017 році - по тунелі повинні були переміщатися капсули, що вміщають від восьми до 16 осіб, але потім Маск відмовився від цієї ідеї, заявивши, що індивідуальні транспортні засоби будуть швидшими та безпечними.

Новий ескіз показує тунель, призначений для переміщення модифікованих автомобілів Tesla. Самі автомобілі пересуватимуться зі швидкістю близько 250 км/год, як показує тестова поїздка в спеціально побудованому тунелі.

Тунель з футуристичний дизайном, заповнений безпілотними автомобілями Tesla Model 3 буде використовуватися для перевезення пасажирів. 

Las Vegas Loop буде переміщати відвідувачів Конгрес-центру з одного кінця в інший менш ніж за дві хвилини - пішки це б зайняло близько 15 хвилин. Проїзд для них буде безкоштовним. Деякі великі казино вже захотіли підключитися до майбутньої мережі підземних тунелів Маска, а Boring Company запропонувала пов'язати їх з аеропортом.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb