НАЗК почало перевірки декларацій Шмигаля та ексміністрів

НАЗК почало перевірки декларацій прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та ще дев'яти міністрів поточного складу уряду, а також семи ексміністрів

Про це повідомила пресслужба Національного бюро з питань запобігання корупції.

"Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало перевірку ще 35 декларацій 28 посадовців. Таким чином, з початку перезапуску НАЗК до перевірки взято 503 декларації", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАЗК проводить перевірку декларації прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та ще дев'яти міністрів поточного складу Кабміну.

Крім того, агентство перевіряє декларації колишнього Першого віцепрем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, ексвіцепрем'єр-міністра Павла Розенка, ексміністра юстиції Павла Петренка, ексвіцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, ексміністра інформаційної політики Юрія Стеця, ексвіцепрем'єр-міністра Володимира Кістіона та ексміністра у справах ветеранів Ірини Фріз.

Також НАЗК перевіряє декларації ще 11 посадовців.

У пресслужбі зазначили, що підставою для перевірки є висока посада суб'єкта декларування. Серед інших підстав у пресслужбі назвали наявність інформації про можливе порушення від громадян, медіа, юридичних осіб та правоохоронних органів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb