Окупанти вилучили органи та елементи набоїв з тіла загиблого медика під Зайцевим, - штаб ООС

У штабі ООС розповіли деталі про загиблого медика та смерть пораненого військового, якого не змогли евакуювати з поля бою біля Зайцевого

Про це повідомляє ВВС Україна.

13 липня при спробі евакуації загиблого розвідника у "сірій зоні" біля Зайцевого обстріляли групу, яка мала забрати тіло. На полі бою залишився поранений сержант.

Також у штабі повідомили деталі повернення тіл. Тіла загиблих на момент передачі мали незворотні трупні зміни, а самі загиблі були без форми.

Крім того, тіло військового медика Миколи Іліна розрізали.

"Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито військового медика, за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області", - говориться у повідомленні командування.

Там також повідомляють, що група евакуації виявила російську міну ПОМ-2.

"Такі міни заборонені Оттавською конвенцією та виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 встановлюють дистанційно, вона має період самоліквідації від 4 до 100 годин", - йдеться у відповіді пресслужби ООС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb