"Перетворимо на кіберспортивну арену": готель "Дніпро" купили українські айтішники

Перемогу в аукціоні за готель "Дніпро" одержали українські айтішники, які планують перетворити його на перший у світі готель, повністю підготований для кіберспортивних івентів

Про це написав український кіберспортсмен та менеджер кіберспортивних команд у Facebook Олександр Кохановський.

"Перемогу в аукціоні за готель "Дніпро" одержали не російські олігархи, а українські айтішники. Ми перетворимо його у перший готель у світі, повністю підготований для кіберспортивних івентів", - написав Кохановський.

За його словами, готель буде включати не лише атрибути топового готелю (ресторани, бари, SPA-зони та фітнес-центри), але й унікальні кіберспортивні елементи: тренувальні зони, кіберспортивну сцену, спеціальні номери для професійних гравців, а також найкращий у світі players’ lounge.

"Коли я кажу "ми", то маю на увазі групу партнерів та інвесторів, які здатні реалізувати великий проєкт, першою частиною став готель "Дніпро", - зауважив Кохановський.

Кохановський написав, що задумка великого інфраструктурного кіберспортивного проєкту виникла кілька років тому. 

"Це ціла екосистема, яка включає у себе створення сучасної багатофункціональної кіберспортивної арени з всеукраїнськими та міжнародними турнірами, кіберспортивної академії, освітніх проєктів та Кіберспортивної асоціації, яка об'єднує ключових гравців ринку - які будуть розвивати індустрію та допомагати в удосконаленні законодавчої бази", - підкреслив він.

За словами Кохановського, проєкт мав стартувати з будівництва арени, але він змінив свої плати, побачивши нову унікальну можливість.

"Ви знаєте, що я все життя презентував Україну у світі кіберспорта. Це величезний світовий ринок і великі можливості для економіки нашої країни, тож прийшов час презентувати Україну світу кіберспорту", - додав Кохановський.

Крім того, в інтерв'ю Ain.ua Кохановський спростував чутки щодо можливого "російського сліду" у переможця аукціону.

"Ніякого зв'язку ні з "російськими слідами", ні з кимось, хто має відношення до Росії у даного пулу інвесторів немає. Ще раз повторюся, я міг би залучити під свій леверидж і своє управління гроші в американських фондах, це зайняло б просто трохи більше часу. Але я радий, що мені вдалося знайти однодумців в Україні, серед людей і компаній, які я називаю серійними підприємцями, з своєї рідної ІТ-індустрії", - сказав Кохановський.

Він також заперечив чутки, що дата аукціону пов'язана з прийняттям Верховною Радою проєкту закону про гральний бізнес.

"Закон прийняли всього за день до аукціону - якщо чесно, ми про це зовсім не думали. Але, оскільки, зараз багато про це пишуть, я хотів би пояснити вам трохи детальніше. Кіберспорт - це новий вид спорту, у якого існують свої різноманітні дисципліни, гравці, команди, турніри та спонсори. Це не має жодного відношення до онлайн-казино чи букмекерству. І лише люди, які зовсім в цьому не розуміють, можуть плутати ці дві речі", - підкреслив Кохановський.

Він також додав, що на реконструкцію готелю "Дніпро" планується витратити приблизно $20 млн та півтора-два роки. Наразі нові власники ведуть перемовини з зарубіжним архітектурним бюро.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb