На сайті президента створили петицію про присвоєння посмертно Героїв України загиблим в ООС Іліну, Журавлю і Красногрудю

24 липня на сайті петицій до президента з'явилась петиція про присвоєння звання Герой України військовим, які загинули під Зайцевим

Ініціатором петиції про присвоєння українським військовим звання Герой України виступила журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва.

"Я написала петицію про присвоєння звання "Героїв України" (посмертно) Ярославу Журавлю, Дмитру Красногрудю та Миколі Іліну — це три героя, які полягли внаслідок воєнного злочину РФ під Зайцево. Зеленський обіцяв "особистий контроль", ми його побачили. Тепер мусимо вимагати, щоби хлопці отримали нагороди", - пояснила журналістка.

"Прошу нагородити (посмертно) званням "Героя України" лейтенанта, розвідника 35-і бригади морської піхоти Дмитра Красногрудя, військового медика Миколу Іліна та сержанта, розвідника 137 омпб 35-і бригади морської піхоти Ярослава Журавля, які полягли в бою із російськими окупаційними військами від Зайцево", - йдеться в тексті петиції.

Петиція набрала пнад 100 голосів з моменту оприлюднення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb