Дитячий фестиваль "Книгоманія" скасували

Через пандемію організатори Форуму видавців вирішили перенести фестиваль на наступний рік

"Попередньо ми хотіли перенести його на вересень 2020, але через епідеміологічну ситуацію плани змінились. Усі заявки від учасників ми зберігаємо до наступного року", - зазначають організатори, передає "Еспресо-Захід".

Разом з тим, у програмі 27 BookForum буде окремий блок, присвячений дітям та дитячій літературі. Його кураторкою стане книжкова блогерка, письменниця та піарниця Оксамитка Блажевська. Усі події пройдуть онлайн.

Зазначимо, Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія" проводиться з 2005 року. Всього за роки проведення у конкурсі взяло участь понад мільйон школярів з усіх областей України. Учасники, а це учні 6-7 класів загальноосвітніх шкіл, читачі сільських, сімейних, міських, дитячих бібліотек – впродовж трьох місяців читають книжки, розповідають про них та змагаються з іншими книгоманами, виборюючи титул "Суперчитач України". Переможець отримує нагороду – поїздку до Львова на дитячий фестиваль "Книгоманія", який мав відбутися у квітні. Цьогоріч через ситуацію з коронавірусом фестиваль спершу вирішили перенести на вересень, а тепер взагалі скасували. 

Загалом на фестивалі "Книгоманія" у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.

Нагадаємо, цього року вперше гостем BookForum стане французький письменник, лауреат Гонкурівської премії, автор роману, який окреслюють як "справжній гімн молодості та безтурботності", –  Ніколя Матьє.