Близько 3 млн українців на піку карантину принаймні частково втратили роботу, - дослідження

Близько 3,1 мільйонів українців або 17% від робочої сили на піку карантину працювали неповний робочий день або були у примусовій неоплачуваній відпустці

Про це свідчать результати дослідження Центру економічної стратегії, повідомив в ефірі телеканалу “Еспресо” ведучий програми “Еспресо Гаманець” Олександр Морщавка, посилаючись на дослідження.

Зараз відправлені у відпустку за власний рахунок можуть бути як повернені до повноцінної роботи, так і звільнені - залежно від економічної ситуації, у якій опинився роботодавець.

До 2,8 мільйонів українців могли тимчасово втратити роботу, свідчать соціологічні опитування.Тим часом за даними Держстату, відповідно до розрахунків ЦЕС, роботу втратили лише близько 368 тисяч українців.

“Навіть якщо справжня кількість звільнень була ближчою до нижчої межі, ці звільнення були сконцентровані серед певних галузей та серед людей, що працюють у тіні – здебільшого це менш забезпечені люди, у яких немає «подушки безпеки» на випадок звільнення”, - зазначають аналітики.

Львівщина за темпами росту безробіття опинилася серед лідерів в Україні. За чисельністю офіційно зареєстрованих безробітних станом на 1 липня вона посіла третє місце після Дніпропетровської та Харківської областей, а до карантину за цим показником була на 14-му місці.