Україна залучила $2 млрд від нового випуску євробондів, - Мінфін

Україна оголосила про успішне проведення розрахунків за новими дванадцятирічними євробондами на суму $2 млрд

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, 30 липня Україна оголосила про успішне проведення розрахунків за новими єврооблігаціями на суму $2 млрд з відсотковою ставкою 7,253% та з погашенням у 2033 році.

Також було оголошено про завершення обміну єврооблігацій, номінованих у доларах США, з відсотковою ставкою 7,75% та погашенням у 2021-2022 роках.

Зазначається, що єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin.

За інформацією Мінфіну, у результаті завершення обміну єврооблігацій загальна сума єврооблігацій, номінованих в доларах США, з відсотковою ставкою 7,75% та погашенням в 2021 році в обігу складає $974,1 млн, а загальна сума єврооблігацій, номінованих в доларах, з відсотковою ставкою 7,75% та погашенням в 2022 році в обігу – $1,013 млрд.

"Ця транзакція дозволила Україні подовжити середній строк до погашення і сприяла забезпеченню рівномірності графіка погашення державного боргу", - підкреслили у відомстві. 

У пресслужбі додали, що інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (81%), гедж-фондів (13%), банків (4%) та пенсійних і страхових фондів (2%)

Найбільший попит був зі сторони інвесторів зі Сполучених Штатів, Сполученого Королівства та країн Європейського Союзу, які придбали більшу частину нового випуску та взяли участь в правочині з обміну єврооблігацій - їх частки склали 48%, 38% та 13% відповідно.

При цьому сума заявок на придбання цінних паперів та участь в пропозиції обміну на піку сягнула 7 мільярдів доларів США від більш як 200 інвесторів зі всього світу.

Зазначається, що спільними лід-менеджерами та дилерами-менеджерами виступили Goldman Sachs International та J.P. Morgan.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb