Будівництво "Північного потоку - 2" можна буде відновити на початку серпня, - Датське енергетичне агентство

Будівництво російського газопроводу "Північний потік - 2" можна буде відновити 3 серпня 2020 року

У цей день закінчується термін подачі апеляції на рішення Датського енергетичного агентства (DEA) про те, що будувати газопровід можна з допомогою судів з якорями, повідомляє російське агентство "РИА Новости" з посиланням на DEA.

"Можлива апеляція, подана в Датську апеляційну раду з питань енергетики, не матиме негайної дії про припинення, якщо рада не прийме іншого рішення", - цитує російське агентство заяву DEA.

Раніше DEA внесло зміни у дозвіл для Nord Stream 2 AG на будівництво "Північного потоку - 2" в данських водах. Зокрема, компанії тепер дозволено використовувати не тільки судна з динамічним позиціонуванням, але і з якірним. Однак будівництво "Північного потоку 2" не можна відновити до 3 серпня, коли закінчується термін оскарження оновленого дозволу DEA.

Датське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на використання судів з якірним позиціонуванням при будівництві газопроводу "Північний потік - 2".

Таким чином, суду можуть працювати на незакінченому ділянці газопроводу на південний схід від острова Борнхольм.

23 липня Сенат США переважною більшістю голосів прийняв оборонний бюджет на суму 741 мільярд доларів.

Проект оборонного бюджету передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Зокрема, нові санкції торкнуться компаній, які будуть сприяти продажу, оренді або наданню суден для прокладки "Північного потоку-2".

Держсекретар США Майк Помпео на слуханнях у Сенаті пообіцяв, що США зроблять усе можливе, аби заблокувати будівництво газогону.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb