"Вагнерівці" в Білорусі: Аваков заявив, що російські найманці розмістилися за 1,5 км від резиденції Лукашенка

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що база найманців знаходилась за 1,5 км від резиденції президента Білорусі і закликав серйозно поставитись до інциденту

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Аваков підкреслив, що розцінює інформацію про затримання під Мінськом "вагенрівців" як вкрай небезпечний прецедент, який свідчить про намір іноземного втручання в справи незалежної Білорусі.

"Це дуже небезпечна ситуація - коли 33 іноземних найманця, які проливали кров і влаштовували збройні провокації в Сирії, Судані, Лівії і на українському Донбасі, влаштовують свою базу в 1,5 км від резиденції Президента країни", - підкреслив міністр.

Читайте також: Затримання "вагнерівців" під Мінськом: Україна і Білорусь домовилися посилити прикордонний режим

"За інформацією наших джерел, офіційно виселившись з готелю і нібито прямуючи в аеропорт з метою покинути в країну, вагнеровци розмістилися на спеціальній базі під Мінськом, недалеко від резиденції Президента Лукашенко. Тобто, очевидно, мова йде про якусь операцію спецслужб, очевидно, Російської федерації ", - поділився Аваков.

Міністр підкреслив, що затримані представники ПВК "Вагнер" воювали не тільки в Сирії, Судані та Лівії, а і на Донбасі. 

"МВС та інші правоохоронні органи України мають достатню кількість матеріалів за цими злочинами. Весь масив інформації буде нами переданий білоруській стороні. Ми сподіваємося, що це допоможе незалежній Білорусі захиститися від загрози тероризму і диверсійних дій найманців ПВК "Вагнер", - додав Аваков.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо