Зеленський підтримав альтернативний державному проєкт меморіалу в Бабиному Яру за участі Хржановського, - В'ятрович

Колишній голова Інституту національної пам'яті, нардеп від "ЄС" Володимир В'ятрович, заявив, що Володимир Зеленський підтримав альтернативний державному проєкт меморіалізації Бабиного Яру

Про це написав нврдеп від фракції "Європейська Солідарність" Володимир В'ятрович у Facebook.

"Президент Володимир Зеленський підтримав альтернативний (той самий - скандальний) до державного проєкт меморіалізації Бабиного Яру. Таке враження, що він загалом намагається в Україні будувати якусь альтернативу українській державі", - відзначив В'ятрович.

Читайте також: Меморіал "Бабин Яр": Єрмак очолить групу з координації будівництва

У коментарях до допису В'ятрович уточнив, що Зеленський підтримав проєкт меморіалізації за участі росіянина Іллі Хржановського.

Читайте також: Скандальний російський режисер Хржановський заявив, що не піде з посади художнього керівника центру "Бабин Яр"

"Багато українців носять високе звання "Праведника народів світу". Це українці, які часто ціною власного життя, рятували євреїв у Голокост. Створення меморіалу - дуже важливе для нашої країни. В її історії -було багато трагічних сторінок. Однак, ми маємо пам'ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням", - заявив Зеленський під час онлайн-зустрічі із членами наглядової ради фонду меморіал Голокосту "Бабин Яр".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо