Інвентаризація земель сільгосппризначення може завершитися пізніше на два місяці, - Держгеокадастр

Інвентаризація земель сільськогосподарського призначення може завершитися на два місяці пізніше, оскільки виконавці визнали, що через карантин не змогли виконати свої зобов'язання до 20 липня, як це було заплановано

Про це повідомив у Facebook голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

За його словами через COVID-19 та карантинні обмеження, які були запроваджені по всій країні, процес інвентаризації земель затягнувся. Він зазначив, що виконавці визнали, що не змогли виконати свої зобов‘язання до 20 липня, як передбачалося підписаними угодами.

При цьому, через карантин та наявність великої кількості оскаржень тендерних закупівель до Антимонопольного комітету, укладання договору відбулося лише в травні-червні, а не у березні. В силу цих обставин інвентаризація стартувала на 2 місяці пізніше, ніж було заплановано.

"За результатами наради було прийняте рішення погодити з Кабінетом Міністрів України відтермінування завершення інвентаризації сільськогосподарських земель державної власності до 21 вересня 2020 року", - написав Лещенко.

За його словами, виконавці запевнили, що у двомісячний термін роботи будуть виконані. В іншому разі вони будуть нести юридичну відповідальність, в тому числі - жорсткі фінансові санкції, передбачені діючими договорами.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb