"Для нас – це внутрішня трагедія": опонент Лукашенка на виборах Цепкало щодо війни на Донбасі

Білоруський опозиціонер, IT-підприємець і дипломат Валерій Цепкало заявив, що для Білорусі війна на Донбасі - "внутрішня трагедія"

Про це він повідомив на 24 каналі.

Цепкало прокоментував війну на Донбасі. За його словами, білоруський народ дуже переймаються щодо двох справді близьких їм народів – українців та росіян.

"Ми б хотіли, щоб росіяни почувались у Білорусі як вдома, білоруси почувались у Росії як вдома, і щоб українці були в Білорусі як вдома. Насправді ми не ділимо. Для нас – це внутрішня трагедія. Я розумію, що розв'язання всіх питань щодо Сходу та Криму не лежить у площині наших побажань, а в площині реформування економіки, 
– зазначив він.

Політик додав, що це – справедливо й щодо Росії, й щодо Білорусі. Адже потрібно робити конкурентоспроможну країну, оскільки території вже нічого не вирішують.

"Розв'язання всіх проблем, зокрема і ваших територіальних на найближчий час, і наших серйозних економічних та політичних, лежать у площині модернізації та нормального позитивного розвитку. Ми могли б за 5 – 10 років стати розвиненими країнами", – зазначив Цепкало.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb