Дозвіл Німеччини на експлуатацію "Північного потоку-2" оскаржують у суді екологи

У Німеччині екологи з організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) звернулися до суду зі скаргою на виданий владою Німеччини дозвіл вводити в експлуатацію російський газогін "Північний потік-2"

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Скаргу подано до вищого адміністративного суду землі Мекленбург-Верхня Померанія в Грайфсвальді. Екологи вимагають повторного розгляду заявки на введення газогону в експлуатацію управлінням гірничодобувної промисловості міста Штральзунд.

Екологи із посиланням на наукові дані заявляють, що експлуатація робота трубопроводу може призвести до неконтрольованого витоку метану, а збиток від такого викиду може бути більшим за попередні очікування.

Відповідно до нових наукових даних, під час видобутку газу емісія метану, який у 86 разів шкідливіший для клімату за CO2, є набагато вищою, ніж вважали раніше.

На думку керівника відділу DUH з питань енергетики та захисту клімату Костянтина Цергера, газогін закріплює на десятиліття імпорт Німеччиною шкідливого для клімату природного газу на тлі розвитку кліматичної кризи.

"Ми впевнені, що "Північний поток-2" на основі актуальних наукових відомостей не був би дозволений", - заявив Цергер.

Експерт наголосив, що наразі необхідно взяти до уваги нові методи вимірювання витоків метану, оскільки вони підтверджують вплив трубопроводу на клімат. DUH у своїй скарзі також закликає розглянути це питання в Європейському суді.