Шмигаль доручив перевірити умови зберігання аміачної селітри після вибухів у Бейруті

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Мінінфраструктури, ДСНС, Держслужбі з питань праці та Нацполіції перевірити умови зберігання аміачної селітри після вибухів у Бейруті

Про це повідомив Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, через вибухи, які сталися в морському порту міста Бейрут Ліванської Республіки, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 6 серпня доручив перевірити безпечність умов зберігання суб'єктами господарювання аміачної селітри.

"Провести заплановані заходи державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких матеріальних добрив", - йдеться у дорученні.

Зазначається, що доручення було надане міністру інфраструктури Владиславу Криклію, голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, т. в. о. голови Державної служби України з питань праці Віталію Сажієнку,  голові Національної поліції України Ігорю Клименку та головам обласних та Київської міської держадміністрацій.

У пресслужбі додали, що про результати перевірки зазначені особи мають поінформувати Кабінет Міністрів до 15 вересня 2020 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb