Захоплення заручників у Луцьку: в ОПУ заявили, що Зеленський взяв відповідальність за ситуацію, бо силовики "не хотіли" це робити

Антикризовий радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що президент Володимир Зеленський виконав вимоги чоловіка, який захопив заручників у Луцьку, оскільки "силові структури не готові були брати відповідальність"

Про це Подоляк сказав у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У цій ситуації я просто запитую: а яке інше рішення було? Ніхто не хотів брати відповідальність. Жоден генерал багатозірковий не хотів сказати: "Я ухвалю рішення". Для мене очевидно, що силові структури не готові були брати відповідальність. Тому президент її взяв. І це - дуже сильний хід з його особистої точки зору", - сказав Подоляк.

При цьому радник голови ОПУ заявив, що на такий крок Зеленський наважився сам.

"Це було повністю і особисто його рішення. Що, до речі, досить дивовижно. Він оцінив всі ризики, сам закрився, сам подумав і сам ухвалив рішення. Для нього було принципово вийти з цієї ситуації з мінімальними чи із відсутніми втратами. Принципово. Президент як особистість зробив дуже сильний крок", - зазначає радник голови ОП.

Читайте також: Зеленський розповів подробиці перемовин із луцьким нападником

При цьому Подоляк назвав це "поганою історією" для держави і свідченням того, що "президент весь час буде ухвалювати важкі рішення сам".

"Це якраз говорить про інфраструктуру країни, а не про президента. Країна ще раз підтвердила, що в нас досить слабкі державні інститути і що нам треба із цим закінчувати. Ми або отримаємо нормальну, так, компактну державу, але сильну", - сказав Подоляк.

Свої слова про "компактну державу" Подоляк пояснив міркуванням про те, що в Україні "роздуті" державні інститути і мають багато регуляторних функцій.

"Тіньовий сектор. Корупційний сектор. Якщо ми це зачистимо з одного боку, а з іншого боку, зробимо так, що якщо держава прийняла правила гри, а їх хтось порушив, ми жорстоко караємо за це, тоді це буде ефективна держава і тут тоді не треба буде президенту самому вирішувати такі кризові ситуації", - сказав Подоляк.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb