Тихановська пояснила білорусам, як діяти 9 серпня

Кандидатка в президенти Білорусі від об'єднаної опозиції Світлана Тихановська в суботу, 8 серпня 2020 року, записала нове відеозвернення до білоруського народу

Воно розміщене на YouTube-каналі подружжя Тихановських Країна для життя

"Я прошу усіх прихильників змін завтра, 9 серпня, прийти на свою виборчу дільницю і проголосувати за мене, Світлану Тіхановську", - заявила вона.

У зверненні містяться прямі поради про те, як захистити свій вибір на власній дільниці для голосування:

"9 серпня в 20:00 кожен має право прийти до виборчої дільниці та ознайомиться з протоколами результатів голосування. Чекайте доки комісія порахує голоси й вивісить протокол із результатами. Коли ви побачите, що ми перемогли, святкуйте нашу перемогу.

Читайте такожВибори-2020 у Білорусі: як залякує влада й до чого готується опозиція

Якщо ви помітили порушення - дійте за законом.

Викликайте міліцію та вимагайте провести перевірку. Це ваші голоси на дільниці, саме на вашій дільниці може статися фальсифікація і саме ви можете вжити заходів для того щоб запобігти злочинові чи приховуванню доказів".

"Я робитиму все залежне від мене, щоб захистити ваші голоси", - пообіцяла Тихановська.

Також вона вкотре закликала силовиків в цивільному і в формі "відмовитися від насильства" і при цьому спонукала білорусів "відстояти наше право вибору".

"Мирно, з гідністю і за законом", - наголосила Тихановська.

Довідка

Основне голосування на чергових виборах президента Республіки Білорусь відбудеться завтра, 9 серпня.

Під час дострокового голосування, що усіляко заохочувалося владою й тривало з 4 липня, за офіційними даними ЦВК РБ, нібито вже скористалися своїм виборчим правом понад 30% виборців.

Чинний глава білоруської держави Олександр Лукашенко, який незмінно керує країною останні 26 років, балотується вшосте.

Читайте такожПобиття на “Площі”, арешти лідерів опозиції, заборона висуватися: як Лукашенко “перемагав” на виборах президента

Чоловік Світлани, громадський діяч та популярний блогер Сергій Тихановський разом з Віктором Бабарико, Павлом Северинцем, Миколою Статкевичем та іншими відомим опозиціонерами наразі перебуває в ув'язненні.

Як наголошує сама Тихановська, вона не є політикинею, а йде на вибори, аби усунути Лукашенка від влади, після чого - за півроку - пройдуть нові, вільні, чесні вибори.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb