Лукашенко - опозиції: "Якщо ви провокуєте, отримаєте у відповідь те ж саме"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, відповідаючи на питання після голосування на сьогоднішніх виборах, заявив, що готовий до діалогу з опонентами влади, але на "провокації" його реакція буде "відповідною"

Про це із посиланням на білоруську державну інформагенцію БЕЛТА передає Еспресо.TV.

Свої слова він звернув до опозиції та тих білорусів, які її підтримують.

"Якщо ви просто висловлюєте свою позицію або позицію когось і там видно, що це Петров, Сидоров, Іванов, я це вітаю. Я готовий з вами особисто вести діалог. Якщо ви тенденційно починаєте себе вести, я теж це бачу. І ставлення відповідне. А якщо ви провокуєте, отримаєте у відповідь те ж саме. Ви що, хочете намагатися повалити владу, зламати щось, вколоти, образити (як це ви робили спочатку більше, а зараз менше) і чекаєте, що я або хтось перед вами стане на коліна і буде цілувати пісок, по якому ви бродили? Чи не буде цього. Поводьтеся згідно із законом, і у нас претензій до вас не буде", - зазначив Лукашенко.

Читайте такожВибори-2020 у Білорусі: як залякує влада й до чого готується опозиція

"Я хочу, щоб було спокійно, щоб ми з вами вели діалог, якщо він є", - додав він.

Довідка

Незмінному з 1994 року правителю країни Олександру Лукашенку, який висувається вже вшосте, протистоїть дружина політв'язня Світлана Тихановська.

Після того як її чоловіка Сергія Тихановського було знято з виборів на стадії збору підписів та ув'язнено разом з іншими провідниками опозиції, об'єднаний антипрезидентський штаб прийняв рішення про реєстрацію Світлани як єдиного кандидата на противагу Лукашенку.

Цей план передбачає, що протягом найближчих 5-6 місяців після перемоги - тоді вже в статусі президента - Тихановська забезпечить проведення вільних, чесних, демократичних виборів, після чого складе повноваження на користь нового глави держави.

При цьому філолог за освітою, домогосподарка Тихановська сама себе політикинею не вважає, що не заважало їй спільно з групою підтримки збирати рекордну кількість учасників передвиборчих зустрічей під час загальнонаціонального турне.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb