"Ми готові поїхати допомагати білорусам", - права молодь Харкова

Патріотична спільнота "Фрайкор", що об'єднує учасників Євромайдану та війни на Донбасі націонал-демократичних поглядів, виступила із заявою з приводу політичної ситуації у Білорусі

Відповідний текст ввечері 8 серпня 2020 року з'явився на їхньому каналі у Telegram, передає Еспресо.TV.

"Ми підтримуємо білорусів, що хочуть змін у своїй країні. Більше того, незалежно від результатів виборів, і подій, які відбудуться після них, ми готові поїхати допомогати білорусам захищати свою незалежність у випадку російського вторгнення", - зазначається у заяві.

Читайте такожВибори-2020 у Білорусі: як залякує влада й до чого готується опозиція

При цьому харківські праві виступають із засудженням режиму Лукашенка.

"Ми не бачимо в Лукашенку союзника України і особи, яка здатна відстоювати суверенітет Білорусі. Саме Лукашенко замість того, щоб будувати нову Білоруську державу, за понад 25 років свого правління перетворив її на напівколонію РФ, яка не просто повністю від неї економічно залежна, а основна стаття білоруського експорту у вигляді нафтопродуктів є конкурентноздатною тільки завдяки російським знижкам на нафту (по суті, саме за них Лукашенко продавав суверенітет своєї країни), а ще й залежна в політичному плані. Будучи частиною всіх міжнародних об’єднань, де ключові позиції займає РФ, і взагалі, уклавши з Росією Договір про Союзну державу, який передбачає повну інтеграцію Білорусі в РФ. Російські війська вже знаходяться в там, російські спецслужби відчувають на її території повну свободу, кордону між державами де-факто не існує, а російські інвестиції захоплюють економіку країни, і жодних дій для того, щоб захистити суверенітет своєї країни Лукашенко не здійснює та з кожним роком все більше здає її Росії", - зазначається у зверненні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb