На Харківщині виявили незаконно виготовлені дезінфектори на 4 млн грн

У Харківській області на спиртовому державному заводі незаконно виготовляли дезінфектори

Про це повідомляє пресслужба обласного управління Національної поліції.

"Протягом поточного року науково-виробнича фірма отримала більше 4 млн грн незаконного прибутку від реалізації вказаної продукції",- йдеться у повідомленні.

До Дергачівської місцевої прокуратури надійшли матеріали по причетності посадових осіб спиртового заводу до організації незаконного виробництва не облікованої спиртовмісної продукції (біоетанолу) на потужностях підприємства для особистого збагачення.

Слідчі встановили, що підприємство останні роки перебуває у стадії банкрутства та офіційно не здійснює виробничої діяльності. Крім того, йому анулювали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, на виробництво спирту етилового та біоетанолу, а також ліцензію на продаж спирту етилового, біоетанолу та алкогольних виробів.

"Однак, посадові особи державного підприємства здійснюють незаконну реалізацію частини виготовленої спиртовмісної продукції товариству з обмеженою відповідальністю, керівником якого є 43- річна жінка", - вказано у повідомленні.

Жінка організувала незаконне виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів, реалізація яких здійснюється через Інтернет та мережу аптек у Харкові.

За даними поліції, на науково-виробничому підприємстві зберігається близько 2 тонн спирту та понад 200 літрів готової продукції. На даний час проводять санкціоновані обшуки товариства з обмеженою відповідальністю.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb