"Вибори пройшли, як свято": Лукашенко заявив, що протестувальниками керували з Польщі, Британії та Чехії

10 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що протестувальниками, "як вівцями", керували з Великої Британії, Польщі та Чехії

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив на зустрічі з главою місії спостерігачів від СНД Сергієм Лебедєвим, передає БЕЛТА.

За словами Олександра Лукашенка вибори в Білорусі "пройшли як свято, але ті, хто захотів його зіпсувати, засвітилися ще яскравіше".

Читайте також: Білорусь: Тихановська не визнає результати виборів президента та готова до протестів

"Спасибі за те, що, незважаючи на обстановку в світі, особливо з епідемією, ви не побоялися, як істинний генерал, приїхали до Білорусі, щоб на власні очі побачити ситуацію, особливо в цей електоральний період. Я знаю оцінки вашої місії і буду дуже радий почути з ваших вуст зауваження, пропозиції, якщо якісь були по ходу виборчої кампанії. Але ви ж бачили, що ми хотіли людям подарувати свято, і вони дійсно відгукнулися ", - відзначив Олександр Лукашенко.

Читайте також: Путін і Сі Цзиньпін привітали Лукашенка з перемогою на виборах

Лукашенко заявив, що в Білорусі зафіксували рекордну явку на виборах,а на дільниці голосування люди йшли сім'ями, разом з дітьми.

Лукашенко припустив, що після оголошення остаточних результатів виборів президента, явка може бути ще вище.

Читайте також: Закликаємо не визнавати результати виборів в Білорусі, - заява депутатів Ради

За словами чинного президента, протестувальниками у містах Білорусі, що вийшли масово на вулиці після завершення голосування, керували з-за кордону:

"Мене, чесно кажучи, розчулює, коли з маленьким діточками приходять. Розумієте, це свято. Комусь захотілося зіпсувати це свято. Ми їх побачили - вони засвітилися ще яскравіше цієї ночі. Ми зафіксували (вам це відомо, як колишньому розвіднику) дзвінки з-за кордону. з Польщі, Великобританії та Чехії були дзвінки, управляли нашими, вибачте мене, вівцями: вони не розуміють, що роблять, і ними починають вже управляти."

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо