25 хворих та блокпости: на Тернопільщині спалах коронавірусу у геріатричному пансіонаті

Петриківський обласний геріатричний пансіонат, де зараз перебуває 160 людей, 14 днів перебуватиме на ізоляції. Тут виявлено 25 інфікованих на COVID-19

Таке рішення прийняли під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Тернопільської ОДА, інформує "Еспресо.Захід".

За словами голови Тернопільської облдержадміністрації Володимира Труша, разом з підопічними у пансіонаті перебуватимуть і 25 працівників. Усі вони пройдуть ПЛР-тестування.

"Стан більшості хворих задовільний. Один підопічний у важкому стані, проте його стан не пов'язаний із захворюванням на коронавірус. Пацієнта переведено на стаціонарне лікування", - наголосив Володимир Труш. 

Начальник департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський поінформував, що геріатричний пансіонат забезпечений продуктами харчування й лікарськими препаратами у достатній кількості. Тут додатково проведуть дезінфекцію приміщень.

"Розмежовано хворих і здорових підопічних пансіонату. Також забезпечуємо персонал усіма необхідними засобами індивідуального захисту. Окрім цього прийнято рішення про додаткове забезпечення захисними костюмами й масками", - зазначив Вадим Боярський.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, співробітники Тернопільського відділення поліції виставили карантинний пост на в’їзді в пансіонат.

За інформацією видання Терен, на даний момент у пансіонаті перебуває 160 людей.

Станом на 11 серпня у Тернопільській області 142 особи перебувають на стаціонарному лікуванні, з них 31 – у важкому стані. Також зареєстровано 173 особи з підозрою на COVID-19, з яких 3 – у важкому стані.

"Майже 90% хворих, які поступають – з пневмонією. Зайнятість ліжок становить 29,3% - це невисокий показник завдяки спільній роботі лікарів сімейної медицини й медичних закладів, адже багато хворих перебувають на амбулаторному лікуванні", - наголосив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук.