Дія City: депутати зареєстрували законопроєкт про податкові пільги для айтішників

Народні депутати зареєстрували в Раді два проєкти закону, які передбачають спеціальний режим оподаткування працівників ІТ-компаній та стимулюватимуть розвиток галузі

Відповідна інформація опублікована на сайті Дія City.

Згідно з повідомленням, депутати зареєстрували у Верховній Раді два законопроєкти, які стимулюватимуть створення цифрової бізнес-країни та розвиток ІТ-галузі.

Зокрема, йдеться про проєкт закону №3979 про заходи щодо стимулювання ІТ-індустрії в Україні. Проєкт закону пропонує особливий режим оподаткування ІТ-компаній, спеціальну модель оподаткуваня доходів працівників ІТ-індустрії та можливість оформлювати трудові відносини за контрактом.

Другий проєкт закону №3933-1 - про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України (щодо заходів стимулювання розвитку інформаційних технологій в Україні).

Зазначається, що податкові пільги передбачатимуть оподаткування заробітної плати ІТ-працівників на 5% податку з доходів фізичної особи та 5% єдиного соціального внеску (ЄСВ), якщо сума ЄСВ буде не меншою за подвійний розмір мінімального страхового внеску, введення податку на виведений капітал за ставкою 18%.

Водночас наголошується, що податкові пільги отримають ІТ-компанії, які відповідатимуть вимогам профільного законопроєкту та будуть включені до спеціального реєстру.

Так, резидентами Дія City зможуть стати компанії виключно ІТ-індустрії, середньомісячна заробітна плата працівників яких - мінімум €1200, а витрати на оплату праці становлять не менше 70% від загальних витрат.

Крім того, резидентство буде доступне стартапам, які отримали не менше 50 тис. євро фінансування від одного або декількох венчурних фондів або інвесторів, а також тих, що брали участь в акселераторній програмі та отримали документ про її успішне проходження.

Зазначимо, що ініціаторами проєктів законів виступили народні депутати фракції "Слуга Народу" Єгор Чернєв, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев та Олександр Ковальчук. Тексти проєктів законів на сайті не оприлюднено.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb