Кульові поранення і вибухові травми: білоруські лікарі кажуть, що ніколи не стикалися з такими пораненнями, як після протестів

Під час силового розгону акцій протесту в Мінську протестувальники отримали важкі кульові й осколкові поранення, щонайменше один з потерпілих перебуває у комі

Про це виданню TUT.BY повідомили лікарі міських лікарень.

"Ми ніколи з такими пораненнями не стикалися… Не повинно бути такого в мирний час! Ми не хочемо, щоб люди гинули або їх калічили", - сказали мінські медики.

До 4-ї лікарні поступив пацієнт з кульовим пораненням кишки, пошкодженням сечоводу і осколковим пораненням ребер. При госпіталізації потерпілий встиг розповісти, що в нього стріляли з відстані 10 метрів. Медики вилучили дві гумові кулі і ввели його в медичну кому.

У другого учасника протесту діагностували відкриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку, отримані від світлошумової гранати. Йому в терміновому порядку зробили трепанацію черепа і видалили гематому.

"На момент надходження у людини з вух текла спинно-мозкова рідина. Зараз він більш-менш стабільний", - розповів співробітник 4-ї лікарні на умовах анонімності.

До лікарні швидкої допомоги звичайні жителі доставили 32-річного хлопця з травмою правої стопи та опіком правої гомілки через попадання світлошумової гранати. Йому ампутували дистальну частину стопи.

За словами лікаря, у військовий госпіталь госпіталізували декількох протестувальників з осколковими пораненнями і пошкодженням грудної клітини.

До 2-ї лікарні Мінська доставили пацієнтку з вибуховою травмою грудної клітини, відірваною фалангою пальця і черепно-мозковою травмою.

Нагадаємо, у Білорусі на барикадах минулої ночі загинув перший протестувальник.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb