Як обрати ігровий смартфон

Сучасний ринок флагманських смартфонів має величезний вибір. Але незважаючи на високі ціни, не кожна модель може "потягнути" популярні ігри

Як правило, щоб користуватися такою функцією, потрібні пристрої з особливими технічними характеристиками.

У чому їхні основні відмінності?

Такі вироби підтримують ключові опції смартфонів, але при цьому оснащуються:

Найчастіше зовнішність геймерських смартфонів передбачає наявність масивного дизайну, який потрібен для того, щоб задекорувати великий корпус. 

Також у них часто є досить сильний акумулятор, обладнаний гарною системою охолодження. Все це обумовлено необхідністю апарату постійно перебувати в інтенсивному режимі експлуатації. 

Тому цілком закономірно, що ціни на смартфони для ігор більш високі, якщо порівнювати їх із звичайними гаджетами.

Як правильно вибрати ігровий смартфон

При необхідності купити пристрій, який легко б витримував багатогодинні геймерские етапи, слід в першу чергу, звертати увагу на наступні моменти:

  1. Чіпсет. Процесор - основний елемент девайса, і саме від нього залежить, чи буде гра зависати, гальмувати чи вилітати. Одними з найбільш продуктивних вважаються Qualcomm, Mediatek, Exynos, HiSilicon, Apple.
  2. Графіка. Цей елемент відповідає за різноманітність кольорів, відтінки і текстуру зображення та несе основне навантаження при іграх. До кращих графічних процесорів можна віднести PowerVR, Mali, Adreno, NVidia Tegra.
  3. Оперативна пам'ять. Вона буває двох типів. Перша - внутрішня, що відповідає за кількість ігор та додатків, що завантажуються на пристрій. Друга - оперативна, чим вона більша, тим краще буде працювати гаджет. Оптимальні показники цього моменту - в межах 1-2 гігабайтів.
  4. Екран. Від його величини залежить комфортність ігор. Також до уваги береться тип матриці - IPS чи Amoled, діагональ - в межах 4,7-5,5 дюймів та більше, а також співвідношення сторін - найпопулярніше 16:9.
  5. Ємність аккумулятору. Даний показник безпосередньо впливає на автономність роботи вироби. Для геймерських апаратів енергозапас батареї повинен бути не менше 3000 мАг, чого цілком достатньо для 3-4 годин безперервної експлуатації.
  6. Тип операційної системи. Як правило, розробники ігор зазвичай орієнтовані на найпопулярніші, до числа яких відносяться Андроїд і Apple IOS, трохи рідше - Windows Phone.
  7. Дизайн та комфорт роботи. Основні параметри, які важливі для комфортного використання геймерского девайса - розмір та вага.

Короткі показники оптимального ігрового смартфона

Підбиваючи підсумки, можна вивести своєрідну формулу якісного гаджету, який використовується геймерами: