ОПУ і Укравтодор представили проєкт Київської обхідної дороги: будівництво коштує 85 млрд грн

Офіс президента України спільно з Укравтодором презентували проєкт Київської обхідної дороги загальною вартістю 85 млрд грн у рамках програми "Велике будівництво"

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, загальна вартість проєкту Київської обхідної дороги складає 85 млрд грн. Його планують реалізувати у рамках президентської програми "Велике будівництво" за п'ять-шість років за умов достатнього та стабільного фінансування, а також надання необхідних дозволів та покращення системи регуляції.

Зазначається, що план передбачає спорудження Київської обхідної дороги так званим напівкільцем загальною протяжністю майже 150 км. Вона матиме шість ділянок та сполучить траси М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів. Також будівельники зведуть міст з підходами протяжністю понад 25 км через р. Дніпро.

У пресслужбі зауважили, що тендер на проєктні роботи першої ділянки протяжністю 35 км, яка з’єднає траси М-06 Київ – Чоп та М-05 Київ – Одеса, стартував 12 серпня. За попередніми розрахунками, вартість будівництва становитиме 12 млрд грн.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що будівництво цієї ділянки планується розпочати у 2021 році.

За інформацією пресслужби, Київська обхідна дорога допоможе розвантажити столицю від транзитного транспорту та сконцентрує на собі до 70% вантажівок. Крім того, вона об'єднає найбільші міста київської агломерації: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль та Бровари.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb