Медведчук проти Стуса: львів’яни вийшли на підтримку документальної книги про поета

Віктор Медведчук намагається через суд заборонити книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса". Нині відбувається чергове засідання суду у Києві

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Медведчука за грати", "Книга на лаві підсудних" — з такими гаслами нині вранці львів’яни вийшли на площу біля пам’ятника Тарасові Шевченку. У місті виступили на захист книги історика та журналіста Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", яку лідер партії ОПЗЖ, кум Володимира Путіна, а  в минулому адвокат поета Віктор Медведчук намагається заборонити через суд. Позов стосується  "захисту честі, гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації". Нині відбувається чергове засідання у Дарницькому суді у Києві.

На площі у Львові зібралася молодь та інтелектуали. Серед  присутніх — Мирослава Согор, котра працює вчителькою англійської мови у школі. Каже, нині потрібно відстоювати свою позицію.

"Стус є нашим символом, - переконана Мирослава Согор. - Ми не повинні забувати, що він боровся за Україну. А Медведчук — це раб Росії. А кожен раб мріє мати раба. Ми повинні боротися та підтримувати своїх".  

Учасники акції додають: основа книги — це документально підтверджені факти.

"Для мене дивно, що нині український інформаційний простір заповнений повністю подіями в Білорусії, а поза тим ми забуваємо, що діється у нашій державі, - говорить один з організаторів акції Євген Домашин. - Нині ми привертаємо увагу львів’ян до цієї теми. Я переконаний, люди нас підтримають. Книга "Справа Василя Стуса" - не наклеп, а правда, підкріплена документами".

Організатори акції у Львові організували звернення, в якому закликають Володимира Зеленського висловити свою позицію та ініціювати законопроект про заборону партії ОПЗЖ, як організації, що сповідує антиукраїнські цінності та несе загрозу сувернітету та територіальній цілісності України – за зразком комуністичної партії. Також оголосили про збір підписів під відповідною вимогою до влади. Документ планують передати президенту.